A.I. Deathtech opzegservice Closure lanceert in België 

Inmiddels worden 1 op de 4 overlijdens in Nederland gemeld via Closure

Brussel, 27 december 2022 – De Nederlandse DeathTech-opzegservice Closure breidt zijn activiteiten uit naar België. De innovatieve scale-up met internationale ambities helpt – na het overlijden van een dierbare – met het beëindigen of overzetten van doorlopende abonnementen; het opzeggen daarvan is voor zowel nabestaanden als voor de klantenservice van bedrijven een arbeidsintensief proces. Door verschillende machine learning-technieken toe te passen kan één enkele Closure-medewerker honderden verzoeken per dag afhandelen; sneller, goedkoper, minder arbeidsintensief en klantvriendelijker. Meerdere investeringsrondes voor een totaal van 1,5 miljoen euro en een bewezen propositie in Nederland vormden een solide basis voor de uitbreiding naar België.

Foto: Toon Lybaert (Country Manager Belgium) en Graciëlla van Vliet (Founder en CEO Closure)

Abonnementencultuur

Een overleden persoon heeft gemiddeld meer dan 30 contracten, accounts en abonnementen. Mensen leven in een ‘abonnementencultuur’ en dat cijfer zal volgens prognoses almaar toenemen. Bij het overlijden van een dierbare ervaren nabestaanden problemen en stress bij het opzeggen van alle diensten en contracten. Het kost veel tijd en verloopt vaak moeilijk. Closure neemt het proces van het stopzetten van deze abonnementen volledig over van de nabestaanden. Niet alleen nabestaanden worden ontzorgd, ook aanbieders van abonnementen hebben veel baat bij de service. 

CEO Graciëlla van Vliet: “Closure opereert als een externe ‘nabestaandendesk’: een customer care desk voor meerdere organisaties gespecialiseerd in overlijdensgevallen. Onze corporate klanten werken met Closure omdat ze de erfgenamen van hun klanten de best mogelijke ondersteuning willen bieden. Organisaties hebben zelf al snel voor 10 tot 30FTE aan werk voor het afwikkelen van abonnementen en contracten van hun overleden klanten. Closure draait op artificiële intelligentie en machine learning. Het klantcontact dat overblijft blijft daardoor alleen bestaan om nabestaanden extra te begeleiden, en niet om operationele processen draaiende te houden. We merken dat, mede door de personeelsschaarste, onze oplossing des te meer wordt omarmd. In Nederland wordt ondertussen één op de vier overlijdensgevallen via Closure gemeld.”

België eerste stap internationale uitrol 

De lancering in België is de eerste stap in de internationale uitrol van de Nederlandse scale-up. Graciëlla van Vliet: “Om de uitrol soepel te laten verlopen hebben we de Belgische Toon Lybaert aangesteld als country manager. Zo houden we voeling met België en de couleur locale en blijven we de wensen uit de markt op de  juiste manier vertalen naar de specifieke Belgische behoeftes. Toon heeft in de afgelopen jaren een track record opgebouwd binnen artificiële intelligentie en machine learning en is dus op meerdere fronten een goede aanvulling.”

Eerst België, Europa en dan de USA?! 

Closure lijkt niet van plan om lang te wachten met verdere uitbreidingen. Engeland, Frankrijk en Duitsland staan al (met potlood) in de lanceringsagenda maar ook de Verenigde Staten lonken. Closure zal met lokale teams blijven werken om cultuurverschillen te overbruggen. 

nl_NL